Till förstasidan
Om Saabforum...
 
 
« Avsluta
| Textvy | Rubrikvy | Nytt meddelande | Sök | Hjälp |
Visar meddelande 81 - 90 av 250
«  - [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10+  » Scrolla längst ner på denna sida
Sv: Varnings lampor ABS,bromsar lyser sporadiskt (svar på "Varnings lampor ABS,bromsar lyser sporadiskt" av Pär)
Har du likadana hjul, samma dimensioner, runtom? Hur är lufttrycket i hjulen?
Om samma storlek och bra dimensioner så gissar jag på trasig ABS-krans - förmodligen fram.
/Johan
 
Johan Nielsen, 2017-01-22 12:12, [fa6c6...cda28]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Sv: Vad kan jag ta för en avställd Saab 9-5 -99? (svar på "Vad kan jag ta för en avställd Saab 9-5 -99?" av Pim Hollmer)
Avställda och obesiktigade bilar är svårsålda. Om någon skall förbarma sig över den så behöver de komma med trailer...
Jag hjälpe en kompis sälja sin påställda och beiktigade 9-5 med trasigt urtrampningslager (men körbar) och den gick efter mycket om och men till en person som hämtade den och betalade motsvarande innestående fordonsskatt + 1000kr för helt ok vinterhjul.
Så jag skulle säga sätt ut den som reservdelsbil, försök med 1000kr, var beredd att släppa för hälften men var inställd på att du får köra den till skroten.
Alternativet är att besiktiga den, ställ på den och sedan sälja den som fullt fungerande bil.
/Johan
 
Johan Nielsen, 2017-01-22 12:10, [fa6c6...cda28]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Sv: Missljud i framvagn/drivlina efter start 9-3 2 (svar på "Missljud i framvagn/drivlina efter start 9-3 2010" av Johannes)
Låter det något när du låter bilen rulla igång med avstängd motor? Lika vid avstängd tändning?
Vilken tråd tänker du på?
/Johan
 
Johan Nielsen, 2017-01-22 12:03, [fa6c6...cda28]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Varnings lampor ABS,bromsar lyser sporadiskt
Hej har ett problem med Saab 9 5 2007 ABS och blomslampa tänds när man kör och kommer upp i runt 70-90 sen lyser den tills man stänger av bilen och när man startar så går det bra tills man kommer upp i fart igen har kollat efter felkoder när dom lyser men det finns inget blir tokig nån som kan tänkas veta vad det kan vara nån krans ?
 
Pär, 2017-01-22 08:19, [4d9a9...c80ba]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Vad kan jag ta för en avställd Saab 9-5 -99?
Tänkte försöka sälja vår gamla familjebil, en Saab 9-5 årsmodell -99. Den har gått ca 26.000 mil, den är avställd och belagd med körförbud sedan årsskiftet pga utebliven besiktning. På minussidan hittar man följande:
1. Den har glapp i styrled och krängningshämmarstag vä framhjul, vilket har gjort att hjulet sliter snett.
2. Den läcker lite olja från ventilkåpspackningen.
3. Den har uttjänta gasfjädrar i motorhuv och baklucka.
4. Den har lite rost vid bakdörrar och baklucka.
5. Vinterdäcken har slitna aluminiumfälgar.
6. Displayen är knappt läsbar.
På plussidan hittar man:
1. Den startar alltid (sist jag provade), även om det kommer lite vit rök i början.
2. Länkarmar är bytta för ett år sedan.
3. Service utförd i somras, papper finns. Då byttes motorolja+filter.
4. Vevaxellägesgivare är bytt för ett år sedan mot en bättre begagnad.
4. Tändkassett, tändstift, bränslefilter, kupéfilter, luftfilter bytt för 1,5 år sedan.
Frågan är nu: hur mycket vågar jag lägga ut bilen för? Jag hade hoppats på att kunna få in uppemot 3000 kronor.
 
Pim Hollmer, 2017-01-21 23:21, [5c96f...b826e]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Missljud i framvagn/drivlina efter start 9-3 2010
Hej! Jag har upptäckt ett metalliskt skrapande missljud i min 9-3 2.0t biopower -10. Ljudet uppstår endast första gången bilen rullar efter den varit avstängd och kommer från någonstans i framvagn/motor/växellåda. Har testat rulla iväg på neutralen i nedförsbacke, åka iväg på ettan och även backa, ljudet uppstår vid alla tre tillfällen.

Det anmärkningsvärda i det här fallet är att ljudet som sagt endast uppkommer efter att bilen varit avstängd, jag har alltså testat att stanna till, lägga i neutralen och sen åka iväg igen - inget ljud

Först misstänkte jag kopplingen men efter att jag upptäckte att ljudet även var där när jag startade bilen och rullade iväg på neutralen så är jag förvirrad. Googlade lite och hittade en gammal tråd här där någon nämner nåt om att bromsarna gör nån koll efter start, kan det vara det som låter?


Mycket tacksam för svar!
 
Johannes, 2017-01-21 22:57, [6758e...da73c]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Glapp i drivaxeln
Hej!
Har nyss bytt vänster fjäderben och fick omedelbart
ett nytt bekymmer när jag fick besked om att det var glapp i drivaxeln, minns inte riktigt om han sa någonting om packbox också. Nu till min fråga, kan jag köra med detta och packboxen har den något att göra med smörjning i drivaxeln? Om jag nu kör ett tag - vad kan hända? Om packboxen läcker har det en skadlig inverkan på drivaxelns smörjning? Detta undrar jag som inte vet något om detta? Det är alltså en Saab 900 -94. Kan väl tillägga att jag inte har märkt några symtom vid körning.
 
Hans-Olov Pettersson, 2017-01-21 19:09, [fbe4e...7ecf8]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Sv: Hjulinställning vid fjäderbyte (svar på "Sv: Hjulinställning vid fjäderbyte" av Johan Nielsen)
Tack för ditt svar!
Nu inser jag nästa bekymmer, att byta till motsvarande fjädrar. Första tanken var att köpa de som finns på biltema men sedan insåg jag att det kanske är sportchassi på bilen. Det är en vector och vad jag kan hitta i forumet så är det inte säkert att det är ett vanligt chassi.

Det sägs en del om att kolla EPC men jag får inte fram vad det är för något. Vad är konsekvensen av att sätta dit vanliga fjädrar om jag har sportchassi? Är det bara att nivån blir fel och jag måste ändå göra hjulinställningen?
Mvh
 
Erik, 2017-01-21 14:59, [8e85a...b04d6]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Sv: Hjulinställning vid fjäderbyte (svar på "Hjulinställning vid fjäderbyte" av Erik)
Om du bara byter fjädrar bak, men inga bussningar eller liknande, och du byter till motsvarande/likadan fjädrar så behöver du inte göra en hjulinställning efteråt.

Moderna hjulinställningsmaksiner mäter in alla fyra hjulen, men då det oftast är svårt att justera bakvagnen justerar man inte bak utan bara fram. Man kan dock skimsa upp delar av bakvagnen om det skulle behövas.

/Johan
 
Johan Nielsen, 2017-01-21 12:06, [ed0d7...2ab53]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
Hjulinställning vid fjäderbyte
Hej alla!
Jag har en 9-3 sportkombi 2007 och skall byta fjädrar bak. Jag har sett hur man gör och det verkar inte vara särskilt svårt. Däremot har jag hört att justering av hjulinställning bör göras efter byte. Vad jag kan hitta så talas det mest om framhjulen i sådana sammanhang. Är det någon som kan säga om detta är nödvändigt och i så fall var jag kan hitta instruktioner?
Tacksam för svar!
 
Erik, 2017-01-21 11:51, [97dd1...dc50f]   Skriv ett svar till detta meddelande Visa alla meddelanden in denna tråd
«  - [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10+  »